HYLLNINGSKONSERT 4 AUG PÅ SKEPPARPS VINGÅRD

Välkommen till en friluftskonsert vid Haväng. För tredje året arrangerar vi hyllningskonserten i samarbete med Skepparps Vingård. Scenprogrammet innehåller tolkningar av Olle Adolphsons visor och poesi, i år med en kör i egen regi under ledning av Alf Bengtsson, jazzsångerskan Mimi Terris, vissångaren och gitarristen Anders Anton, Cecilia Kjelldén på blockflöjt, kontrabasisten Jesper Nordberg och Börje Bengtsson som konferencier. Platsen för konserten är väl vald i Verkaåns dalgång mellan Ravlunda och Haväng, på promenadavstånd från Olles grav vid Ravlunda kyrka.

Plats: Skepparps Vingård.

Tid: Fredag 4 aug kl. 15-17.15, insläpp från kl. 13.
Biljetter: 385-395 kr. 

Mimi Terris har kallats en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor. Hon är en österlenboende kompositör och jazzvokalist med flera utgivna album. Mimmi Terris har gjort sig känd för sin självsäkert flödande sång och sitt kristallklara textförmedlande.

Mimi Terris
Anders-Anton

Anders Anton växte upp med den svenska visan på 60-talet, är vissångare och gitarrist med repertoar från Taube, Vreeswijk, Bellman och Adolphson. Han lyfter fram vistraditionen bl.a. i ”Trio Taube” och har medverkat i olika visfestivaler. Uppträder även med ett Frank Sinatraprogram.

Älskade Olle-kören med Alf Bengtsson är skapad med inriktning på Olle Adolphsons visor. Alf är musikdirektör, verksam som kyrkomusiker och körledare, bl.a. med fleråriga uppdrag som förbundsdirigent och ledamot i Kyrkosångs-förbundet. Alf har tjänstgjort i bl.a. Höörs församling och har haft glädjen att uppträda tillsammans med Olle Adolphson.

Choir-960×1280-2
Cecilia

Cecilia Kjelldén är universitetslektor vid Musikhögskolan i Malmö med blockflöjt som huvudinstrument. Hon bildade 1980 Flauto Dolce och är dess ledare samt ägnar sig åt solistiskt spel i olika sammanhang och spelar även kammarmusik i bl.a. ensemblen Cappella Scaniensis.

Jesper Nordberg är baserad i Malmö och Köpenhamn, där han studerat kontrabas på Rytmisk Musikkonservatorium. Jesper har arbetat med framstående jazzmusiker och har etablerat sig som en egen röst på jazzscenerna. Han har ett stort intresse för den svenska visan och för folkmusik.

Jesper-Nordberg
Borje-Bengtsson

Börje Bengtsson, med fritidshus endast ett stenkast från Skepparps Vingård, producerar konserten tillsammans med Anders Anton. Börje är uppfödd i en musikfamilj där schlager, visor, kör– och kyrkomusik var lika viktigt som brunsås och potatis.

Jan Malmborg är författaren bakom den Augustpris-nominerade boken ”Trubbel”, berättelsen om Olle Adolphsons liv, utgiven 2020 på Albert Bonniers förlag. Under två år grävde Jan i Olles efterlämnade arkiv och intervjuade anhöriga, vänner och artister. Jan har även varit redaktör för boken ”Ett tomt vitt papper” med prosatexter av Olle Adolphson som 2022 kom ut på Bo Ejeby Förlag.

Räkna med att komma Olle Adolphson nära in på livet under konserten den 4 augusti när Jan Malmborg berättar om Olle och dagen efter vandrar med oss "I Olles fotspår” på Drakamöllan den 5 augusti. Jan kommer även att signera och sälja sina böcker under evenemangen. 

 

Jan Malmborg_foto Börje Bengtsson

Mat och dryck

Sommarbuffé, pris 295 kr, har vegetariska inslag. Ceasarwrapp, pris 95 kr, med kyckling, romansallad, ceasardressing och parmesan kan fås som vegetariskt alternativ, anges vid förköp.

För dig som inte förbokar buffé eller wrap finns att köpa på plats den goda grillade Blentarpskorven med bröd och tillbehör, pris 70 kr.

Förköp gäller för fika med kaffe/te och bulle, pris 55 kr. Vin, öl och andra drycker inkl. enbart kaffe/te köper du på plats. Observera att ingen mat och dryck får tas med till konserten, Skepparps Vingård har serveringstillstånd.

Är ni sällskap om minst 6 personer för sommarbuffén kan platser för gemensam sittning till buffén reserveras. Mejla borje@fahundevenemang.se så bekräftar vi.

Som företag kan ni välja Företagspaket.

Buffe-3
Buffe-2
Mat-grill
Buffe
Mat-o-dryck-1
Bubbel
Grill-meat
Karta-vingard
Karta-vingard-close

Resa hit och parkering

Med bil: Riksväg 9 mellan Brösarp och Simrishamn, vid Ravlunda kyrka ta av mot Haväng. Med buss: Skåneexpressen nr 3 som trafikerar sträckan Kristianstad-Simrishamn. Hållplats ”Ravlunda Kyrka”, ca 1,5 km promenad till konsertplatsen.

Du som bor i Åhus-Yngsjö-Nyehusen-Furuboda-Olseröd-Maglehem erbjuder vi KONSERTBUSS som tar dig dit och hem tryggt och säkert. När du köper bussbiljett ser du info om hållplatser och avgångstider. Hållplatserna märks ut med skylt den aktuella dagen. Bussbiljett köper du här (samma ställe som övriga biljetter). OBS! Begränsat antal, så boka i tid!

Parkering finns i direkt anslutning till konsertområdet, även för rörelsehindrade. Scen, servering och toaletter är väl samlat.

Biljetter

Vi rekommenderar dig att köpa biljetter så tidigt som möjligt eftersom publikantalet är begränsat, vilket även gäller för matbiljetter avseende sommarbuffén som vanligtvis blir slutsåld.

Reservation av platser är möjlig för sällskap om minst 6 personer till sommarbuffén. Vi reserverar gärna konsertplatser för rörelsehindrade.

Vid regn medtag regnkläder eftersom paraplyer ej är tillåtet för sittande publik. Hundar får ej tas
med till konserten.

Vid frågor och reservationer av platser enligt ovan hör gärna av dig till Börje Bengtsson:
borje@fahundevenemang.se | 0702-75 77 66

 

Företagspaket Hyllningskonsert 4 augusti

Varför inte en trevlig sammankomst med kollegorna en skön sommardag 4 aug, för att ta sikte på nya insatser för hösten? Allt är ordnat med god mat, dryck och underhållning profilerad Olle Adolphson, vår svenska vis-ikon. Det är bara att komma, sitta ner och njuta.

Som företagare kan du boka Företagspaket med entré, reserverade sittplatser till konserten och i serveringstältet, inkl. mat och dryckespaket. Företagspaketet säljer vi till sällskap om minst 6 personer. Vi erbjuder endast ett begränsat antal Företagspaket, hör därför hör av dig tidigt.

Så här elegant är det ordnat för ert företag:

Ni kommer i samlad trupp senast kl 13.30, vi tar emot er vid entrén ”Företag/sponsorer”. Platser finns reserverade för er i serveringstältet dit vi anvisar er. Maten är av av yppersta klass: Skepparp Vingårds sommarbuffé med grillat och vegetariska inslag. Ni sitter ner på era reserverade platser, tar er framdukade tallrik och förser er av det goda på buffén. Överenskommet dryckespaket står på bordet vid era platser, ytterligare dryck kan köpas i baren. Efter maten är ni välkomna till era reserverade konsertplatser under tak på bänkar med sittunderlag, konserten startar kl 15. I pausen intar ni era platser i serveringstältet för kaffe/te och bulle.

Önskar ni istället äta efter konserten med en kväll på Skepparps Vingård har vi även ett upplägg för det.

Boka och planera!

Varmt välkomna att göra en intresseanmälan. Berätta vilket företag ni representerar och hur många ni är, så får ni prisuppgifter, förslag på dryckespaket och mer information.
Kontakt: Börje Bengtsson, Fähund Evenemang AB i samarbete med Skepparps Vingård 
borje@fahundevenemang.se | 0702-75 77 66

Overnattning

Övernattning

Österlen är väl värt en vistelse och vi rekommenderar att kombinera konsertbesöket 4 aug och/ eller vandringen 5 aug med övernattning. I omgivningen vid Haväng och Drakamöllan finns flera alternativ.

Vi rekommenderar: Drakamöllan Gårdshotell vid Maglehem, Farmors Lycka Gårdshotell i Ravlunda, Ravlunda Bränneri, Havängs Vandrarhem, Agda Lunds B&B, Kiviks Hotell, Brösarps Gästis. Närmaste campingplatser är Ängdala Camping och Kiviks Camping.

Ställplats för husbil/husvagn erbjuds på Skepparps Vingård i direkt anslutning till konsertområdet. Dock inte med tvätt- eller duschmöjligheter, toaletter är tillgängliga när konsertområdet är öppet kl 13-20. Ställplats måste köpas i förväg. Incheckning sker i entrén till konserten 4 aug från kl 13. Plats lämnas 5 aug senast kl 10.

footer_trubadur2-2