NYHETER

Datum:
2024-05-24

Hotellrum-1080×1080-1

Förmånligt hotellerbjudande och konsertbuss

Kulturprojektet Älskade Olle! bygger ut servicen kring evenemangen Hyllningskonsert till Olle och Vandring i Olles fotspår, och skapar en helhet med attraktiva erbjudanden på både övernattning och konsertbuss. 

Det sker i samarbete med lokala aktörer – de tre närliggande hotellen Kiviks Hotell, Ravlunda Bränneri och Farmor Lycka i Ravlunda, samt med Kiviks Taxi. Övernattning för 1200 kr per rum inkl frukost för en eller två personer gäller för konsertbesökare 2 aug och deltagare vid vandringarna på Drakamöllan 3, 10 och 11 augusti. Konsertbussen går t.o.r. från Simrishamn till konserten 2 augusti med två turer, och stopp på vägen för konsertbesökare. 

Datum:
2024-02-08

Miriam Aïda till sommarens hyllningskonsert 2 augusti

Den svensk-marockanska sångerskan och kulturprofilen Miriam Aïda är bokad för huvudakten vid sommarens hyllningskonsert på Skepparps Vingård. Miriam har släppt nio album i eget namn, turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan, medverkat regelbundet i TV och radio, mottagit priser och utmärkelser.

Miriams musik kryssar från den amerikanska kusten, navigerar i det karibiska havet och vidare ner till Brasiliens vackra stränder. Nu landar Miriam i vackra Haväng med sina musiker Mats Andersson gitarr och Ola Bothzén på slagverk för att tolka Olle Adolphson. Det blir intimt, ärligt och groovy!

MiriamAida_1080x1080

Datum:
2023-12-03

MimiTerris_1080x1080

Olle Adolphson och Mimi Terris fann sitt Österlen

Jazzsångerskan Mimi Terris är en av solisterna vid minneskonserten 2 maj i Ravlunda kyrka. Faktum är att hon kan sätta sig på cykeln på sin gata i Vitaby där hon bor och bara rulla hela vägen ner till Ravlunda med blick utöver Haväng och havet. Bra inspiration kan tyckas. ”Precis som Olle var, är jag en inflyttad på Österlen”, säger Mimi som kommer från en helt annan natur, Tjörns. ”Men jag har från första stund känt en närhet till människorna här, det finns en öppenhet då folk undrar vem är du?, samtidigt som man kan gå undan och göra sitt eget utan att bli störd. Det känns så kreativt”, säger hon i en intervju med Ystads Allehanda. Kanske kände den ofta blyge Adolphson samma sak? Nu ”möts” Mimi och Olle i Ravlunda på den dag han skulle ha fyllt 90 år. 

Datum:
2023-11-27

Uppträdde Olle Adolphson nånsin i Ravlunda kyrka? 

Osäkert om så var fallet, vi vet dock att Olle Adolphsons visor kommer att fylla kyrkorummet torsdag 2 maj nästa år. Denna dag skulle nämligen vispoeten som har sin grav vid kyrkan ha fyllt 90 år.

Troligtvis är det första gången en minneskonsert till Olle Adolphson arrangeras i Ravlunda kyrka. Ett femtontal visor framföres av Älskade Olle-kören under ledning av Alf Bengtsson, sångerskan Mimi Terris och vissångaren Anders Anton. Kvällen kommer att kryddas med berättelser om Olle Adolphsons liv på Österlen. Konserten arrangeras i samarbete med Kiviks församling. 

Ravl-kyrka2-1080×1080-1

Datum: 
2023-04-16 

Jan Malmborg_foto Börje Bengtsson

Författaren Jan Malmborg medverkar på konsert och vandring

Jan Malmborg skrev den Augustpris-nominerade boken ”Trubbel”, berättelsen om Olle Adolphsons liv, utgiven 2020 på Nordstedts Förlag. Under två år grävde Jan i Olles efterlämnade arkiv och intervjuade anhöriga, vänner och artister. I grunden har han verkat som journalist på DN under 20 år och sitt musikintresse har han haft med sig sedan skoltiden i  Adolf Fredriks musikklasser. 

Räkna med att komma Olle Adolphson nära in på livet under konserten den 4 augusti när Jan Malmborg berättar om Olle och vandrar med oss "I Olles fotspår” på Drakamöllan den 5 augusti. 

Jan har även varit redaktör för boken ”Ett tomt vitt papper” med prosatexter av Olle Adolphson som 2022 kom ut på Bo Ejeby Förlag. Jan kommer att signera och sälja sina böcker under evenemangen. Vi välkomnar ur-stockholmaren Jan Malmborg till ”Älskade Olle!” och Österlen!

Datum: 
2023-02-27 

Drakamollan-gardshotell

Samarbete med jubilerande Drakamöllan Gårdshotell

Kulturprojektet ”Älskade Olle!” utökas 2023 med en vandring i Olles fotspår 5 aug med lunch. Vi är glada över att få samarbeta med Drakamöllan Gårdshotell och ägaren Ingalill Thorsell. Under snart 25 år har Drakamöllan strävat efter att vara en ljuspunkt och oas där man för en dag eller två kan förflytta sig till en annan värld och låta sig omfamnas av Drakamöllans fantastiska natur och speciella atmosfär, precis så som Olle Adolphson lät sig göras. Det är således jubileum och ”Älskade Olle!” gratulerar Ingalill till ett fantastiskt livsverk. Boka din plats på vandringen. Boka din plats på vandringen.

Datum: 
2023-02-15 

Choir-960×1280-2

"Älskade Olle!" bildar egen kör

Med kyrkomusikern och körledaren Alf Bengtsson från Höör tar kulturprojektet ”Älskade Olle!” initiativet att blida en kör med utvalda korister och inriktning på Olle Adolphsons visor. Körsatser blev ett naturligt sätt att ”bredda verksamheten” för att citera Olle själv. De första körarrangemangen från Olles penna kan dateras tillbaka till mitten på 50-talet. Det var först på slutet av sjuttio- och åttiotalen som han skrev för flerstämmig kör i samarbetet med Gunnar Erikson och Göteborgs kammarkör. Vi ser fram emot Älskade Olle-körens röster ska ljuda i dalgången vid Skepparps Vingård 4 aug. Gör du också så, är du välkommen att boka biljetter.

Datum
2023-02-10 

Mimi Terris

Mimi Terris tar plats på Älskade Olle-scenen

En strävan för hyllningskonserten till Olle Adolphson är att bjuda på intressanta tolkningar därför ser vi fram emot Mimi Terris deltagande på Skepparps Vingård 4 aug. Mimmi har kallats en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor. Hon är en österlenboende kompositör och jazzvokalist med flera utgivna album. Mimmi Terris har gjort sig känd för sin självsäkert flödande sång och kristallklart textförmedlande. Vill du uppleva Mimmis tolkning av ”Trubbel” är du välkommen att boka biljetter.

footer_trubadur2-2