NYHETER

Datum: 
2023-04-16 

Jan Malmborg_foto Börje Bengtsson

Författaren Jan Malmborg medverkar på konsert och vandring

Jan Malmborg skrev den Augustpris-nominerade boken ”Trubbel”, berättelsen om Olle Adolphsons liv, utgiven 2020 på Nordstedts Förlag. Under två år grävde Jan i Olles efterlämnade arkiv och intervjuade anhöriga, vänner och artister. I grunden har han verkat som journalist på DN under 20 år och sitt musikintresse har han haft med sig sedan skoltiden i  Adolf Fredriks musikklasser. 

Räkna med att komma Olle Adolphson nära in på livet under konserten den 4 augusti när Jan Malmborg berättar om Olle och vandrar med oss "I Olles fotspår” på Drakamöllan den 5 augusti. 

Jan har även varit redaktör för boken ”Ett tomt vitt papper” med prosatexter av Olle Adolphson som 2022 kom ut på Bo Ejeby Förlag. Jan kommer att signera och sälja sina böcker under evenemangen. Vi välkomnar ur-stockholmaren Jan Malmborg till ”Älskade Olle!” och Österlen!

Datum: 
2023-02-27 

Drakamollan-gardshotell

Samarbete med jubilerande Drakamöllan Gårdshotell

Kulturprojektet ”Älskade Olle!” utökas 2023 med en vandring i Olles fotspår 5 aug med lunch. Vi är glada över att få samarbeta med Drakamöllan Gårdshotell och ägaren Ingalill Thorsell. Under snart 25 år har Drakamöllan strävat efter att vara en ljuspunkt och oas där man för en dag eller två kan förflytta sig till en annan värld och låta sig omfamnas av Drakamöllans fantastiska natur och speciella atmosfär, precis så som Olle Adolphson lät sig göras. Det är således jubileum och ”Älskade Olle!” gratulerar Ingalill till ett fantastiskt livsverk. Boka din plats på vandringen. Boka din plats på vandringen.

Datum: 
2023-02-15 

Choir-960×1280-2

"Älskade Olle!" bildar egen kör

Med kyrkomusikern och körledaren Alf Bengtsson från Höör tar kulturprojektet ”Älskade Olle!” initiativet att blida en kör med utvalda korister och inriktning på Olle Adolphsons visor. Körsatser blev ett naturligt sätt att ”bredda verksamheten” för att citera Olle själv. De första körarrangemangen från Olles penna kan dateras tillbaka till mitten på 50-talet. Det var först på slutet av sjuttio- och åttiotalen som han skrev för flerstämmig kör i samarbetet med Gunnar Erikson och Göteborgs kammarkör. Vi ser fram emot Älskade Olle-körens röster ska ljuda i dalgången vid Skepparps Vingård 4 aug. Gör du också så, är du välkommen att boka biljetter.

Datum
2023-02-10 

Mimi Terris

Mimi Terris tar plats på Älskade Olle-scenen

En strävan för hyllningskonserten till Olle Adolphson är att bjuda på intressanta tolkningar därför ser vi fram emot Mimi Terris deltagande på Skepparps Vingård 4 aug. Mimmi har kallats en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor. Hon är en österlenboende kompositör och jazzvokalist med flera utgivna album. Mimmi Terris har gjort sig känd för sin självsäkert flödande sång och kristallklart textförmedlande. Vill du uppleva Mimmis tolkning av ”Trubbel” är du välkommen att boka biljetter.

footer_trubadur2-2