FESTMIDDAG TILL
OLLE ADOLPHSON PÅ DRAKAMÖLLAN 
3 AUGUSTI

I samarbete med Drakamöllan Gårdshotell arrangerar Fähund Evenemang med kulturprojektet Älskade Olle! en festmiddagen kl 18.30 lördag 3 augusti 2024.

Vi bjuder in till en exklusiv afton med feststämning, god mat, utvalda viner, berättelser om Olle, kända och till viss del okända visor av och omkring Olle Adolphson. En unik afton för det faktum att mycket av Olles liv sammanstrålar på Drakamöllan som var Olles hemvist under 20 år. Det är här som vänskapen och möten med Drakamöllans tidigare ägare Christer Mörner tog fröjdeliga former, umgänget med musikvänner som Sven-Bertil Taube, Lars Ekborg och Monica Zetterlund var livfullt, och en vardag som kryddades till den grad att den blev värden för starka berättelser och vackra visor. Allt tog således plats exakt där vi samlas för fest och umgänge.

Festkvällen bereder plats för ett begränsat antal personer och ramas in av Drakamöllan Gårdshotells generösa värdskap och erkända gastronomi. Med influenser från Olles egna favoritråvaror och tillagningar komponerar Drakamöllans kök en unik femrätters måltid med utvalda drycker.

Det kulinariska varvas med rika portioner av berättelser och anekdoter, och inte minst Olles visor som tolkas av sångerskan Lena-Marie Walldén, gitarristen och vissångaren Anders Anton Påhlsson och cellisten Stefan Sigesgård. Berättare under kvällen är författaren Jan Malmborg och Börje Bengtsson, som gemensamt skriver boken om Olle Adolphson på Österlen, samt grundaren av Drakamöllan Gårdshotell Ingalill Thorsell som beskriver Drakamöllans magi.

Önskar du få en personlig inbjudan till Festmiddag till Olle Adolphson så mejla borje@fahundevenemang.se med uppgift om din adress och telefonnummer, samt preliminärt antal personer. Vid frågor kontakta gärna Börje Bengtsson 0702-75 77 66.

Inbjudan skickas per post personligen till dig.

Kombinera gärna Festmiddag på Drakamöllan med Vandring i Olles fotspår samma dag lördag 3 augusti med start kl 12 med lunch på Drakamöllan. För att än mer insupa Olle Adolphsons vispoesi planera även ditt besök på Hyllningskonsert till Olle på Skepparps vingård dagen innan fredag 2 augusti kl 15  där du innan eller efter konserten kan njuta av vingårdens sommarbuffé och egna viner.

footer_trubadur2-2